Skip to main content

Buitenbios – Licorice Pizza

Film

BuitenBios in het park naast Groene Engel
Ook deze zomer kan je bij Groene Engel lekker in de buitenlucht een filmpje pakken tijdens de BuitenBios.Deze zomer zetten we de BuitenBios vier keer op in het parkje naast Groene Engel. Op de donderdag staat er een gerenommeerde arthousefilm op het programma en op de zaterdag een heerlijke muziekfilmklassieker! Neem je favoriete (strand)stoel of picknickkleedje mee en installeer je lekker in het gras. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage in de pet na afloop wordt zeer gewaardeerd. Er zijn wisselende aanvangstijden, omdat de film pas kan beginnen na zonsondergang!

Programma
donderdag 25 augustus: Druk
zaterdag 27 augustus: Mamma Mia
donderdag 1 september: Licorice Pizza
zaterdag 3 september: Grease

Licorice Pizza

Regie Paul Thomas Anderson / Verenigde Staten 2021 / 133 min.

Een nostalgische ode aan jonge liefde in de seventies

Licorice Pizza vertelt het verhaal van Alana Kane (Alana Haim) en Gary Valentine (Cooper Hoffman), die in 1973 opgroeien en verliefd worden in de San Fernando Valley. In de jaren die volgen buitelen de levens van Alana en Gary telkens weer over elkaar heen. Ze reizen samen langs verlaten tankstations en illegale straatraces, ontmoeten filmbobo’s met fake tans en foute rocksterren, ze kibbelen en ze dromen. Waar ze precies heengaan is niet duidelijk, dat ze er samen aankomen wél.

De film is geregisseerd door Paul Thomas Anderson. Hij maakte deze film in coronatijd met oude en nieuwe vrienden, en die vertrouwdheid straalt ervanaf. Licorice Pizza is een nostalgische kijk op Andersons eigen jeugd en een hoopvolle ode aan jonge mensen van nu.

 • Datum
  donderdag 1 september
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  St. Barbarapark
 • Tijden
 • Aanvang
  20:45
 • Zaal open
  20:00

Blijf altijd op de hoogte van ons programma