Skip to main content

Buitenbios – Druk

Film

BuitenBios in het park naast Groene Engel
Ook deze zomer kan je bij Groene Engel lekker in de buitenlucht een filmpje pakken tijdens de BuitenBios. Deze zomer zetten we de BuitenBios vier keer op in het parkje naast Groene Engel. Op de donderdag staat er een gerenommeerde arthousefilm op het programma en op de zaterdag een heerlijke muziekfilmklassieker! Neem je favoriete (strand)stoel of picknickkleedje mee en installeer je lekker in het gras. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage in de pet na afloop wordt zeer gewaardeerd. Er zijn wisselende aanvangstijden, omdat de film pas kan beginnen na zonsondergang!

Programma
donderdag 25 augustus: Druk
zaterdag 27 augustus: Mamma Mia
donderdag 1 september: Licorice Pizza
zaterdag 3 september: Grease

Druk
Regie Thomas Vinterberg / Denemarken 2020 / 117 min.

In deze Oscarwinnende must see van regisseur Thomas Vinterberg (Festen, Jagten) doen vier bevriende leraren een gewaagd experiment: een slokje alcohol voor iedere les…

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

 • Datum
  donderdag 25 augustus
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  St. Barbarapark
 • Tijden
 • Aanvang
  21:00
 • Zaal open
  20:00

Blijf altijd op de hoogte van ons programma