Documentaire Hoe overleef ik - Door Bibliotheek Oss - Groene Engel Skip to main content

Documentaire Hoe overleef ik – Door Bibliotheek Oss

Lezing/Debat

Op initiatief van Bibliotheek Oss is woensdag 24 november om 20.00 uur een vertoning van de documentaire Hoe overleef ik. De film geeft een openhartig inkijkje in het leven van de populaire (kinder)boekenschrijver Francine Oomen. Voorafgaand is een interview met Pascalle Bonnier die de documentaire maakte. Bonnier volgde de auteur, illustrator en vormgever Oomen (1960) bij de totstandkoming van haar nieuwe boek Hoe overleven we, een graphic novel over haar zoektocht en gevolgen van enkele traumatische gebeurtenissen uit haar jeugd, die haar nog altijd achtervolgen.

Francine Oomen (1960) is bekend van de zeer populaire Hoe overleef ik-serie voor kinderen. Met Oomen stroomt over uit 2017 over vrouwen in de overgang mikte ze met succes op een volwassen publiek. Pascalle Bonnier (1987) is afgestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht. Eerder al maakte ze een documentaire over Arnon Grunberg en zijn moeder. Pascalle zet haar camera vooral in om vragen te stellen die ze zonder camera niet zou durven stellen.

Kaarten voor de documentaire zijn 2,50 euro voor leden van de bibliotheek en 5 euro voor niet-leden. Kaartverkoop via de bibliotheek, klik hier:Ticketlink

Belangrijk! Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig voor dit event. Hiermee bewijs je dat je gevaccineerd bent, of negatief getest bent of dat je eerder corona hebt gehad. Klik hier voor meer info.

Blijf altijd op de hoogte van ons programma