Bibliotheek presenteert: Uitvliegers met Blue Flamingo - Groene Engel Skip to main content

Bibliotheek presenteert: Uitvliegers met Blue Flamingo

Lezing/Debat

Veel kleurrijker dan Ziya Ertekin (1969) vind je ze niet gauw in de Nederlandse muziekwereld. De geboren Ossenaar van deels Turkse komaf, die zich als dj en muzikant Blue Flamingo noemt, kleedt zich als een ware dandy en is een autoriteit als het gaat om vooroorlogse muziek. Hij reisde de wereld rond op zoek naar zeldzame 78 toerenplaten en de geschiedenis erachter.

Na drie door hem samengestelde verzamelalbums met oude en exotische muziek verscheen van Blue Flamingo vorig jaar zijn eerste album met eigen muziek: Metropolyphonica. De titel verwijst volgens Ertekin naar zijn geschakeerde achtergrond die net als een grote stad een kruispunt van culturen is. Op Metropolyphonica staat onder meer de zomerhit Boom Nama Gan Gan.

De ouders van Ziya Ertekin hadden aan de Pastoor Bloemstraat een wasserette, een begrip in Oss. Maar de jonge Ziya wist al snel dat hij uit Oss weg moest om zijn dromen na te jagen. Inmiddels woont hij al jaren in Rotterdam.

Uitvliegers
Deze activiteit is onderdeel van de serie Uitvliegers van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. In deze serie staat een persoon centraal die het ouderlijk nest heeft verlaten om het te gaan maken in de grote stad. Ziya wordt tijdens Uitvliegers geïnterviewd. Aansluitend geeft hij als dj Blue Flamingo een optreden waarbij hij 78 toerenplaten draait.

Aanmelden
De toegang voor Uitvliegers is gratis. De lezing is in het cultuurlokaal van de Groene Engel in Oss. Aanmelden kan via de bibliotheek.

 • Datum
  zondag 17 december
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Cultuurlokaal
 • Tijden
 • Aanvang
  16:00
 • Zaal open
  16:00

Blijf altijd op de hoogte van ons programma