Bernard Allison + Ally Venable / support: Katie Henry - Groene Engel Skip to main content

Bernard Allison + Ally Venable / support: Katie Henry

Concert

Vrijdag 2 februari staat helemaal in het teken van hét blues-label Ruf Records met twee van de beste blues artiesten van het moment! De Amerikaanse topgitaristen: Bernard Allison en Ally Venable: deze twee acts staan op het punt om door te breken!
Bernard Allison
Bernard Allison, ook wel bekend als de zoon van Luther Allison heeft van zijn vader de muzikaliteit geërfd. Naast fantastisch gitaarspel heeft Bernard Allison ook een soulvolle stem. Zijn muziek is verre van standaard blues, er is ook ruimte voor het experiment. Zo onderscheidt hij zich door naast blues ook invloeden terug te laten komen in zijn muziek van funk, soul en rock. Dit valt te horen op zijn laatste album ‘Highs and Lows’. Zijn shows zijn verre van saai; hij is juist één van de meest verrassende bluesartiesten van het moment!

** Ally Venable met band**
Misschien wel één van de meest talentvolle vrouwelijke gitariste van dit moment is Ally Venable. Op Moulin Blues zette zij een waanzinnige show neer en dat smaakt naar meer. Op haar nieuwe album ‘Real Gone’ speelt ze zelfs samen met blues pioneers Joe Bonamassa en the one and only Buddy Guy! Je zou het niet verwachten maar Ally Venable maakt luide, opzwepende muziek. Haar grote inspiratiebronnen zijn Stevie Ray Vaughan en Miranda Lambert. Venable haar shows zijn uitdagend, gepassioneerd, eerlijk en lekker rauw. Niet alleen Joe Bonamassa en Buddy Guy zagen haar talent, ook Kenny Wayne Shepherd nam haar mee op tour! In Amerika hebben ze haar al omarmt nu gaat ze Europa veroveren!

Support: Katie Henry
Nog zo’n opkomende ster is Katie Henry! Deze charismatische singer- songwriter en multi-instrumentalist brak in 2022 definitief met het prachtige album On My Way. Ze haalt haar inspiratie uit de jaren zestig en zeventig en haar blues- en soulvolle stem doet soms denken aan Janis Joplin.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 28,00incl. servicekosten
 • Datum
  vrijdag 2 februari
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma