Archeologie avond Onder Oss - Groene Engel Skip to main content

Archeologie avond Onder Oss

Verhuring / Div

Oss heeft een rijke archeologische geschiedenis. Voor de faculteit Archeologie van Universiteit Leiden vijftig jaar geleden reden om een samenwerking aan te gaan met de gemeente Oss. Om deze hechte band te vieren, is onder de noemer Onder Oss op woensdag 24 april om 19.30 uur in Groene Engel in Oss een jubileumavond met een groot aantal gasten. Het gaat om een gezamenlijke activiteit van Bibliotheek Oss, Stadsarchief Oss en de gemeente Oss.

Oss is een begrip in de wereld van de Nederlandse archeologie. De eerste boeren van Nederland lieten er hun sporen na, een rijk vorstengraf uit de ijzertijd geeft een adellijke allure aan het gebied en de Romeinen zagen het als een goede plek om zich te vestigen. Sinds de faculteit Archeologie van Universiteit Leiden in Oss veldwerk doet, zijn in samenwerking met lokale archeologen meer dan honderdduizend vondsten gedaan.

Op de jubileumavond is onder meer een lezing van Richard Jansen over het resultaat van vijftig jaar samenwerking tussen Oss en Leiden. Jansen is docent aan de universiteit in Leiden en oud-stadsarcheoloog van Oss. Onder meer schreef hij samen met Evert van Ginkel het boek Onder Oss, over de bijzondere archeologische vondsten die in Oss zijn gedaan. Verder zijn er een panelgesprek, livemuziek en een quiz.

Entree is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan bij het Stadsarchief: informatie@stadsarchiefoss.nl of telefonisch: 0412 842010.

  • Datum
    woensdag 24 april
  • Locatie
    Cultuurpodium Groene Engel
  • Ruimte
    Zaal
  • Tijden
  • Aanvang
    19:30
  • Zaal open
    19:15

Blijf altijd op de hoogte van ons programma