Ambitus presents: PRAAM - Groene Engel Skip to main content

Ambitus presents: PRAAM

Concert

praam, alias Nanne Praamstra, is een pianist en componist. Hij betovert de wereld met zijn unieke muzikale en verhalende aanpak. Zijn artistieke reis begon als drummer maar evolueerde snel naar de piano en composities. Door emoties te vertalen in benaderbare licht-klassieke muziek zonder woorden, neemt praam de luisteraar mee op een reis die aanspoort om in te stemmen op de capaciteit om te voelen en om ratio los te laten.

Tijdens live-optredens, meer dan alleen muzikale uitvoeringen, neemt praam zijn luisteraars graag mee op een betoverende reis door natuur en cultuur, gebruik makend van muziek, film, dans en/of zandkunsten. Zijn unieke kijk op het alledaagse hectische leven, waar de ruimte voor stilte en nuance lijkt te zijn verdwenen, inspireert zijn spirituele benadering, waarbij hij luisteraars uitnodigt tot bezinning op het ‘nu’. Beïnvloed door de rust en sfeer van de bossen, waar hij vaak zijn muziek tot leven brengt, heeft praam als doel de stille meerderheid op zielsniveau aan te spreken en de nuances van het leven te benadrukken.

In het najaar van 2024 verschijnt "hush the unquiet mind", praam’s vijfde studioalbum en het eerste deel van een drieluik gewijd aan de Akasha-kronieken; het Akasha-veld, het kosmische bewustzijn waar alle gedachten, gebeurtenissen en emoties van het verleden, heden en de toekomst liggen opgeslagen. Dit eerste deel van het drieluik richt zich op het verleden. Dit komt terug in de keuze voor traditionele instrumentatie (strijkers / piano / orgel) en klassiekere composities zonder de kenmerkende verstillende en open sound van praam’s eerdere werk te verliezen. De titel van het album, ontleend aan W.B. Yeats’ "Ideas of Good and Evil (1903)", nodigt mensen uit om door verstilling van de onrust een spirituele openbaring te ontlokken, en in dit geval herinneringen van eerdere tijden naar het hier en nu te brengen.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 16,00incl. servicekosten
 • Datum
  vrijdag 20 september
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma