Ambitus presents: DeLange - Groene Engel Skip to main content

Ambitus presents: DeLange

Concert

Onder de noemer Ambitus presents organiseert Groene Engel in samenwerking met enkele andere poppodia in Nederland een unieke neo-klassieke concertserie. Ambitus is een keurmerk, bedacht door mensen met grote liefde voor lichte en neo-klassieke muziek en een fijne sfeer! In deze serie presenteren dé componisten van nu zich in een intieme setting live aan jou.

DeLange

DeLange (1972) is een neo-klassieke componist en pianist afkomstig uit Nederland. Hij schrijft voornamelijk stukken voor solopiano. DeLange schrijft in zijn eigen kenmerkende neo-romantische stijl. Zijn werk is enorm melodieus en vooral te spelen met ‘feather touch’ – een uitdrukking die hij graag gebruikt omdat het de dynamiek van zijn werk het beste beschrijft. DeLange vergaarde een groot internationaal publiek nadat hij zijn stukken als ‘Tristesse’ en ‘Nocturne’ uitbracht en daarvan de uitgeschreven bladmuziek publiceerde, waardoor mensen van over de gehele wereld hun persoonlijke uitvoering van zijn stukken speelden en deelden. Zijn composities werden online meer dan 16 miljoen keer beluisterd.

Voor de opnames van het nieuwe album ‘Contemplations ~ Opus I’ wendde hij zich tot zijn Schimmel piano die, na jarenlang in de opslag te hebben gestaan, de perfecte compagnon bleek voor de nieuwe werken. Hij plaatste zijn oude vriend in zijn huiskamer en nam de stukken op met vintage microfoons die van zijn vader zijn geweest. Hij vond rust in de nacht, waarbij hij zonder gestoord te worden zijn composities kon vastleggen.

Daar waar DeLanges debuutalbum ‘Images’ als hoofdthema’s ‘liefde, verlies en hoop’ had, gaat het nieuwe album over de transitie naar een nieuwe fase in het leven. Een tijd om met weemoed terug te kijken op het verleden, zonder ernaar terug te verlangen. DeLange hield een dagboek bij in de vorm van muzikale fragmenten die de emoties van dat moment vingen, zijn eigen “contemplations” om zo keuzes te kunnen overpeinzen en om ruimte te geven aan gevoelens en herinneringen.

 • Koop tickets
 • Entree
  19,50incl. servicekosten
 • Datum
  zondag 3 april
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  13:00
 • Zaal open
  12:00

Blijf altijd op de hoogte van ons programma