Alles naar de hemel - Door Tg. Winterberg
theater

Alles naar de hemel - Door Tg. Winterberg

Alles naar de hemel - Door Tg. Winterberg

Tg. Winterberg is terug met poppentheater voor volwassenen! Na het gelauwerde Hysteria, Ellis Island en De Jazz Barones vertelt ze nu op lichtvoetige wijze het even absurde als pijnlijke maar actuele verhaal van 'Alles naar de Hemel' . En neemt u mee in een inventieve en fascinerende achtbaan van emoties, in een liefdevolle ode aan alle mensen die van hun kinderen houden. 

Een tragi-komische rollercoaster met poppen & acteurs, video & animatie, installaties & live muziek over de keuze voor het leven in zijn onvolmaakte vorm of de dood in kinderschoenen.

Alles naar de hemel
Een zwangere vrouw krijgt slecht nieuws. Het kindje dat in haar buik groeit heeft een onoverkomelijke afwijking en zal niet levensvatbaar zijn of zwaar gehandicapt ter wereld komen. Vanaf dat moment zakt ze samen met haar man keihard door de pluizige, roze wolk en starten ze de radeloze zoektocht naar het antwoord op één van de meest onmogelijke dilemma’s, in welke wereld is hun kind beter af: die van de levenden of die van de doden?

Samen met het publiek komen de aanstaande ouders in een “surrealistische tussenwereld” aan de rand van de hemel terecht. Een wereld, opmerkelijker dan zij ooit hadden kunnen bedenken. Geschept door de magische beelden, live muziek, stopmotion animaties en humorvolle poppen waar Tg. Winterberg bekend om staat. Het is in deze wonderlijke wereld dat de man en vrouw te rade gaan bij zichzelf; moeten wij ons kind laten leven of niet? Terwijl een parade van kafkaëske poppen personages hen ondersteunen of het vuur aan de schenen leggen. De perfectionistische priester die niet van mismaaktheid houdt, de buurvrouw met een leeg nest syndroom, de chromosomen-tellers die steeds op één plaatje teveel in hun memory-spel stuiten, het protesterende spiegelbeeld en hun ongeboren kindje dat zich afvraagt 'of ze het al weten'. Tot dat ze de uiteindelijke keuze maken, uit liefde.