Oss heeft nieuw fonds voor amateurkunst
Terug naar nieuws

Vrijdag 16 oktober

Oss heeft nieuw fonds voor amateurkunst

Geschreven door Marjolein

Oss heeft nieuw fonds voor amateurkunst
De gemeente Oss heeft er een nieuw fonds voor amateurkunst bij. Voor een vernieuwend project of idee is maximaal € 2.500 beschikbaar.

Waarom dit fonds voor amateurkunst?
De gemeente wil vernieuwing van de amateurkunst en om dat te stimuleren is er voor de komende drie jaar het Fonds Amateurkunst Oss. In dat fonds zit een bedrag van € 90.000 euro. Voorwaarde om subsidie te krijgen, is samenwerking met een van de vijf grote professionele culturele organisaties in de gemeente Oss: cultuurpodium Groene Engel, theater De Lievekamp, Muzelinck, Museum Jan Cunen, Bilbiotheek en stadsarchief. 

Het idee erachter is dat het project én de culturele organisatie er beiden belang bij hebben om interessante projecten voor amateurkunst te ondersteunen. Die samenwerking kan op verschillende manieren. Dat bepalen de mensen van het project en de culturele organisatie samen. Een andere belangrijke voorwaarde is dat het project bijdraagt aan actieve deelname aan kunst en cultuur of aan de vergroting van het publiek voor amateurkunst. 

Hoe kun je meedoen? 
Heb je een idee en wil je daarvoor een aanvraag indienen?
Schrijf je dan in via cultuurfonds@oss.nl voor een van de online informatiebijeenkomsten: 

- Maandag 2 november om 19.30 uur
- Dinsdag 3 november om 16.00 uur
- Woensdag 4 november om 11.00 uur

Daar krijg je informatie over het fonds en over het aanvragen van een subsidie. De vijf professionele culturele organisaties vormen samen de adviescommissie voor het toekennen van de subsidies uit het cultuurfonds. 

Meer weten? 
www.oss.nl/cultuurfonds