Terug naar nieuws

Vrijdag 16 oktober

Oss heeft nieuw fonds voor amateurkunst

Geschreven door Marjolein

Oss heeft nieuw fonds voor amateurkunst
De gemeente Oss heeft er een nieuw fonds voor amateurkunst bij. Voor een vernieuwend project of idee is maximaal € 2.500 beschikbaar.

Waarom dit fonds voor amateurkunst?
De gemeente wil vernieuwing van de amateurkunst en om dat te stimuleren is er voor de komende drie jaar het Fonds Amateurkunst Oss. In dat fonds zit een bedrag van € 90.000 euro. Voorwaarde om subsidie te krijgen, is samenwerking met een van de vijf grote professionele culturele organisaties in de gemeente Oss: cultuurpodium Groene Engel, theater De Lievekamp, Muzelinck, Museum Jan Cunen, Bilbiotheek en stadsarchief. 

Het idee erachter is dat het project én de culturele organisatie er beiden belang bij hebben om interessante projecten voor amateurkunst te ondersteunen. Die samenwerking kan op verschillende manieren. Dat bepalen de mensen van het project en de culturele organisatie samen. Een andere belangrijke voorwaarde is dat het project bijdraagt aan actieve deelname aan kunst en cultuur of aan de vergroting van het publiek voor amateurkunst. 
De vijf professionele culturele organisaties vormen samen de adviescommissie voor het toekennen van de subsidies uit het cultuurfonds. 

Aanvragen
Heb je een idee en wil je daarvoor een aanvraag indienen? 
Kijk dan op oss.nl/cultuurfonds voor de voorwaarden & zet kort je ideën op papier (Tip: maak je conceptidee 'SMART' - google maar even, mocht je niet weten wat dat is)

Stuur niet meteen je eerste idee in, maar zet de volgende 3 stappen om tot een gezamenlijk projectplan te komen:
Stap 1. Neem contact op met een van de culturele instellingen om je idee te bespreken (of vraag advies over wie je kunt het beste kunt contacteren)
Stap 2. Stel samen met de professionele culturele organisatie een 'concept projectplan' op & stuur dit naar cultuurfonds@oss.nl voor feedback 
Stap 3. Na een adviesgesprek, kun je de feedback in je plan verwerken en je definitieve projectplan indienden via het aanvraagloket

Tip: Zorg dat je ruim vantevoren met je idee komt, wij en de Gemeente denken graag met je mee om je project te realiseren.
De deadlines voor het indienen van de plannen is 2 weken voor de beoordelingsdata, maar beter heb je eerder al met ons en de gemeente gespard.
Laat die toffe projecten maar komen!