Terug naar nieuws

Maandag 3 juni

Kaartverkoop theaterseizoen 2019 en 2020 gestart!

Kaartverkoop nieuw theaterseizoen gestart!

Theaterseizoen 2019/2020

Ook komend seizoen kun je in de intieme theaterzaal van Groene Engel grootstedelijke, kleinschalige en vernieuwende voorstellingen van heel dichtbij zien. Theater van jonge makers én van doorgewinterde acteurs. Met geëngageerd theater en voorstellingen die gaan over universele thema’s als liefde. Gegoten in toneel, komedie, dans, poppentheater en muziektheater. Groene Engel heeft ook weer een Onbeperkt Theater Abonnement. Met dit abonnement kun je voor 115 euro naar alle theatervoorstellingen.

De voorstellingen vind je hier: Theaterprogramma Groene Engel 

Onbeperkt Theater Abonnement
Groene Engel heeft ook in het theaterseizoen 2019/2020 een Onbeperkt Theater Abonnement. Voor 115 euro kun je naar alle theatervoorstellingen. Zo hoef je geen keuze te maken uit ons mooie, gevarieerde aanbod. Laat je verrassen door bekende én onbekende theatergezelschappen! Je hoeft niet per voorstelling te reserveren, theaterabonnementhouders kunnen altijd terecht. Groene Engel introduceerde dit abonnement acht jaar geleden omdat ze merkte dat het publiek wat koudwatervrees had voor met name de voorstellingen van de gezelschappen zonder ‘bekende’ namen van tv of van grotere theaterproducties. Reden genoeg om mensen eens over de drempel te helpen en ze met een abonnement ook de voor hen onbekende theatergezelschappen te laten ontdekken. Een succes, want een groot deel van de abonnementhouders van het eerste uur heeft zich inmiddels al weer aangemeld voor dit seizoen. Daarnaast blijven er genoeg ‘losse’ kaarten over voor incidentele bezoekers. Een los kaartje voor een voorstelling kost 18 euro. Interesse in en/of vragen over het abonnement? Klik hier, zet in je mail je naam en je ontvangt alle informatie over het abonnement in je mailbox: Onbeperkt Theater Abonnement

Geëngageerd theater

In het programma is ook in het nieuwe seizoen ruimte voor voorstellingen die ingaan op hedendaagse vraagstukken. Zo speelt het gezelschap Firma Mes de voorstelling ‘The Biggest lawsuit on the planet’. Deze voorstelling is gebaseerd op bestaande rechtszaken die door gedupeerden van klimaatverandering zijn aangespannen. Firma Mes krijgt lovende kritieken voor haar theaterstukken vol kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek en humor. In de voorstelling Mama Marlène buigen de actrices Eva Marie de Waal en Sophie van Winden (zie foto) zich over het moeder- en dochterschap en het dilemma of de verschillende werelden waar we in leven wel te verenigen zijn.

Jonge makers

Groene Engel vindt het belangrijk dat professionele jonge makers een podium krijgen. De kleinere podia zijn vaak een springplank voor jong talent naar de grotere theaters. Komend seizoen staat het Collectief Het Paradijs bij ons. De leden van dit collectief vonden elkaar tijdens de Mime Opleiding waar zij in 2018 gezamenlijk afstudeerden met de voorstelling Paradijsvertraging. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdsgeest op de hak en zetten een explosieve en energieke voorstelling neer.

Muziektheater

Muziektheater is er komend seizoen van o.a. zanger Alex Roeka, geboren in Ravenstein. Hij komt met het theaterconcert Rauwe Genade. Zangeres Izaline Calister en componist en pianist Thijs Borsten geven in de voorstelling ‘Het eiland van mijn vader’ een muzikaal dubbelportret van het thuisland van de vader van “Latin Diva” Izaline Calister: Curaçao.

Wegens succes geprolongeerd

In het programma vind je ook enkele zogeheten reprisevoorstellingen die zich voorgaand seizoen al bewezen hebben. Eén van deze succesvolle theaterstukken is ‘Het Verbrande Huis’ van Bodil de la Parra. Actrice en schrijfster Bodil de la Parra wekt in deze voorstelling haar bijzondere Surinaamse familie tot leven. Een persoonlijk verhaal met pijnlijke ontdekkingen dat zijn licht laat schijnen op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.