Groene Engel brengt weer volop theater, muziek en film!
Terug naar nieuws

Woensdag 18 november

Groene Engel brengt weer volop theater, muziek en film!

Cultuurpodium Groene Engel mag na twee weken sluiting weer open en zorgt meteen voor een spetterende programmering voor iedereen die behoefte heeft aan een avondje of middagje uit  in een veilige ‘coronaproof’ setting. Voor theaterliefhebbers staat donderdagavond de voorstelling ‘Niet de Vaders’ van Minoux op het programma. In het weekend is Groene Engel de thuisbasis voor de Popronde Pre-Party. Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland, presenteert zaterdag twee rockbands en zondagmiddag twee popacts in Groene Engel. De dagen daarna draait de humoristische filmhit ‘De Beentjes van Sint-Hildergard’ met Herman Finkers.

Muziek: Popronde Pre-Party Weekend & Mercy John
Op zaterdag 21 en zondag 22 november is er volop live-muziek van de Popronde. Omdat het festival vanwege corona niet door kan gaan, zijn er overal in het land pre-party’s bij de podia. Zo ook in Groene Engel. Op zaterdagavond spelen SØWT en The Ballet Bombs. Deze laatste band met gitaarrockers met Brabantse roots speelde eerder al op het Come Out & Play Festival van Groene Engel en zou eigenlijk dit jaar op het internationaal gerenommeerde Roadburn Festival spelen. Op zondagmiddag klinken er bloedmooie en relaxte popsongs van The Young River en Micah & Julia. Dit laatstgenoemde duo wordt getipt door Muziekmagazine OOR. The Young River speelt een semi-akoestische set van hun popsongs die lijken op Kensington en Mumford & Sons.

Het weekend erop komt americana-artiest Mercy John naar Groene Engel. Na het overweldigende succes van de hitsong 'Rollercoaster' die John samen schreef met Danny Vera, hebben pers en publiek zijn integere liedjes in het hart gesloten. Op vrijdag 27 november speelt hij zijn beste werk en krijgt het publiek naast de zanger, muzikant en singer-songwriter ook de man achter deze mooie liedjes te zien.

Film: De Beentjes van Sint-Hildegard en muziekfilm Nick Cave

Aanstaande zondag t/m dinsdag draaien we de filmhit ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ van regisseur Johan Nijhuis, met hoofdrollen voor Herman Finkers en Johanna ter Steege. Finkers speelt Jan die  35 jaar getrouwd is met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Voor muziekliefhebbers draaien we op zaterdagavond 28 en zondagmiddag 29 november de concertfilm 'Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra Palace' waarin we Nick Cave alleen achter de piano zien, spelend zonder opsmuk in een prachtige concertzaal in Londen.

Theater: Twee voorstellingen op één avond
De komende tijd staat de donderdagavond weer in het teken van theater. Omdat er bij elke activiteit slechts dertig bezoekers mogen komen, spelen de theatergezelschappen de voorstelling twee keer per avond: om 19:00 en om 21:00 uur. Er is nog een beperkt aantal theatertickets voor de komende periode beschikbaar, dus check onze site en ben er op tijd bij! Dat geldt ook voor film- en concerttickets.