Bewaar je ticket, geniet later
Terug naar nieuws

Maandag 20 april

Bewaar je ticket, geniet later

Bewaar je ticket, geniet later!

Bewaar je ticket, geniet later

Groene Engel sluit zich aan bij de landelijke regeling Bewaar je ticket, geniet later van de culturele sector met ondersteuning van het ministerie van OC&W en volgens de regels van de ACMDe afgelopen tijd zijn door ons veel concerten, theatervoorstellingen en films door de coronacrisis noodgedwongen verplaatst of afgelast. Heb je een ticket voor een van deze activiteiten, dan hopen we dat je je ticket bewaart zodat je er op een later moment van kan genieten. In het kort houdt de regeling het vogende in: Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig. Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, die later ingewisseld kan worden. Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van een vervangende voorstelling, concert of film. Ticketkopers worden door ons geïnformeerd over de praktische afhandeling van hun evenement en tickets. Ook kunnen ticketkopers ervoor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen.

Geniet later

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van tickets hun bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen. Daardoor kan de culturele sector de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector.

We hebben er uiteraard begrip voor als houders van tickets om welke reden dan ook niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij kunnen alsnog hun geld terugvragen. Voor meer informatie: bewaarjeticket.nl

Bewaar je ticket, geniet later
Bewaar je ticket, geniet later