Bambie + De Eef van Breen Group

donderdag 8 februari 2018

Bambie + De Eef van Breen Group

Bambie is back!

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 17,00
  • Vrienden: € 16,00
  • Cultuurkaart: € 15,00
Een theatraal protest tegen de bemeten tijd die alles eindig maakt: een leven, een dag, een theatervoorstelling.

Mimetheatergroep Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter werkt in 'Bambie is back!' voor het eerst met levende muziek. De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: in Fellini en Borgen van het Noord Nederland Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president. In een maatschappij waarin wij onze agenda’s tot op de minuut volplannen, willen Bambie en de Eef van Breen Group het publiek een ontsnapping bieden uit het regime van de klok.

Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn. Het theater is dè plek waar je dit elastische tijdsbesef manifest kan maken. Dat gaan drie mimers en drie muzikanten doen in Bambie's 18e voorstelling. Seconden uitrekken en lichtjaren samenballen, fucken met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles.

Mimetheatergroep Bambie telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan.
Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X