De Hollanders

donderdag 5 april 2018

De Hollanders

Red Matter

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 17,00
  • Vrienden: € 16,00
  • Cultuurkaart: € 15,00

Red Matter is een voorstelling over het hedendaagse wilde westen en zijn cowboys: het (dark) internet en zijn hackers. Een voorstelling over vrijgevochten hacktivisten in de wetteloze wereld van het deep web. Na samenwerkingen met o.a. Arnon Grunberg, Arthur Japin en Spinvis slaan De Hollanders nu de handen ineen met (toneel)schrijver en satiricus bij de Correspondent: Daan Windhorst.

Samen vertellen ze het verhaal van drie jonge hackers die zich – niet geremd door landsgrenzen, tijd en regels – verzetten tegen mainstream media, corrupte overheden en kapitalisme. Ze komen erachter dat er een gecensureerd stukje Nederland is op Google Maps waar zich ogenschijnlijk alleen de christelijke basisschool Wakersduin bevindt. Langzaam ontrafelen de hackers een complot waarvan ze de wereld deelgenoot willen maken. Want wat ligt er precies verscholen in Wakersduin? En waarom verzamelden de kinderen in 2009 oude televisiesets in voor “een goed doel”?

De Hollanders vragen zich af wat in dit – donkere – web vol trolls, hackers, fake news, complottheorieën, afluisterpraktijken, privacy schendingen en algoritmische dwaalsporen nu eigenlijk de spelregels zijn. Draag je als vrijheidsstrijder verantwoordelijkheid voor de gevolgen van je acties of heiligt het doel alle middelen? En waar laat de virtuele wereld zijn sporen achter in de analoge realiteit, in de ‘echte’ wereld?

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X