Borgman - landelijke voorpremiere!

woensdag 28 augustus 2013

Borgman - landelijke voorpremiere!

regie: Alex van Warmerdam

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 8,50
  • Vrienden: € 7,50
  • Cultuurkaart: € 6,50

BORGMAN is een donkere vertelling waarin het personage Camiel Borgman centraal staat. Hij arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje.
De hoofdrol Camiel Borgman wordt gespeeld door de Belgische acteur Jan Bijvoet (VAN VLEES EN BLOED). Zijn belangrijkste tegenspeelster is Hadewych Minis (LOFT, PHILEINE ZEGT SORRY). Andere rollen zijn onder andere voor Eva van de Wijdeven (A’DAM – E.V.A., DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK), Annet Malherbe (GOOISCHE VROUWEN, DE NOORDERLINGEN, DE LAATSE DAGEN VAN EMMA BLANK ) en Alex van Warmerdam zelf.

Alex van Warmerdam werkte voor deze film samen met zijn vaste crew waaronder cameraman Tom Erisman, art director Geert Paredis, editor Job Terburg en mixage Peter Warnier. De muziek is door Vincent van Warmerdam gecomponeerd. Zijn broer Marc van Warmerdam produceert de film. Marc en Alex realiseerden samen de speelfilms DE JURK (1996), KLEINE TEUN (1998), GRIMM (2003), OBER (2006) en DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK (2009).

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X