Eric Steckel + Leif de Leeuw

zaterdag 7 september 2013

Eric Steckel + Leif de Leeuw

support: Leif de Leeuw

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 10,00
  • Vrienden: € 9,00
  • Cultuurkaart: € 8,00

Eric Steckel
De 22-jarige Amerikaanse Eric Steckel is een wonderlijk fenomeen. Deze jonge zanger/gitarist wordt ook wel de jongste veteraan van de blues genoemd. Op 11-jarige leeftijd nam Eric zijn debuutalbum A Few Degrees Warmer op en vanaf dat moment ging het snel. Zo maakte hij onderdeel uit van de 'Bluesbreakers' met niemand minder dan John Mayall en speelde over de hele wereld met grote mannen zoals Bob Margolin, Debbie Davies, James Armstrong en Solomon Burke. Onvoorstelbaar, dat zo'n jong iemand zo intens de blues kan spelen.

In zijn muziek combineert de jonge gitaarheld vintage blues met moderne invloeden om tot zijn eigen "signature blend of tasty guitar-based Bluesrock" te komen. Met alweer zijn vijfde album Dismantle The Sun heeft Eric werkelijk een prachtalbum afgeleverd. Wederom laat hij alle recensenten versteld staan.

Live wordt Eric muzikaal ondersteund door een strakke band van topmuzikanten en zelf is Eric gewapend met een ’65 Fender Strat. Altijd klaar om het podium te bestormen. Hij is nog steeds jong, maar zijn spel laat er geen twijfel over bestaan: dit is een bluesfenomeen!

Support: Leif de Leeuw Band
De 18-jarige Leif de Leeuw maakte eerder al indruk tijdens de Friday Blues avonden in de Groene Engel. Deze jonge blues/rock gitarist heeft charisma en een fabelhaftige instrumentbeheersing. Ondanks zijn jonge leeftijd weet hij het bluesgevoel perfect in zijn muziek te leggen waardoor je als luisteraar bijna direct in vervoering wordt gebracht. Eind 2009 nam Leif deel aan de SENA Dutch Guitar Awards, de Nederlandse gitaarkampioenschappen voor muzikanten tot en met 21 jaar: Hij won de award met een parchtige uitvoering van Jeff Beck's “Cause we’ve ended as Lovers”: een staande ovatie van het publiek!
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan eigen materiaal, dat Leif en zijn band vanavond zeker ten gehore zullen brengen.

Tijdschema (ovb):
20.30 Zaal open
21.00 Leif de Leeuw Band
22.10 Eric Steckel


Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X