King King + support

vrijdag 7 maart 2014

King King + support

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 12,00
  • Vrienden: € 11,00
  • Cultuurkaart: € 10,00

King King
Blues uit Schotland, het bestaat. Met King King krijgen we één van de huidige Europese topbands over de vloer.
In korte tijd heeft deze bluessensatie de harten van een uiteenlopend publiek gewonnen en de reacties zijn unaniem: fantastisch.
Frontman Zanger/gitarist Allan Nimmo, ook bekend van de Nimmo Brothers, bezit een bak charisma en een verbluffend talent. Hij kan zowel op gitaar als zang keihard, maar ook uiterst gevoelig uit de hoek komen. Met een geweldige muzikanten om zich heen resulteert dit in een energieke, funky en geheel eigen bluesstijl waarmee ze hun eigen geluid afbakenen.

De schotten speelden op grote festivals zoals het Britse Rhythm and Blues Festival, Glastonbury, Edinburgh Jazz and Blues, het internationaal geprezen Rhythm & Blues Festival in Peer, en meer in de buurt Culemborg Blues. Met een groeiende schare fans, steeds weer nieuwe onderscheidingen (o.a. Beste Band en Beste Album op de British Blues Awards) en de release van een tweede album, gaat King King als een speer. Gehuld in kilts zal deze band je gegarandeerd omver blazen!

Down and Dirty
Down and Dirty speelt bluesrock met ballen. De band laat horen dat de blues enorm gevarieerd is, soms gevoelig (down), soms ruig (dirty). Deze variatie komt duidelijk naar voren op hun albums en bij hun live-optredens. De diepe, opzwepende stem van Frank van den Hoogen, de solo's van gitarist Hans van der Wijst en de toevoeging van saxofoon geven de band een eigen geluid. Zet daar nog een groovende ritmesectie bij en Down & Dirty laat je de blues voelen!
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe album Jamming at Lucifers, waar we vanavond de primeur van hebben!


Tijdschema (ovb):
20.30 zaal open
21.00 Down and Dirty
22.05 King King

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X