Primal Fear - 20th Anniversary

vrijdag 6 oktober 2017

Primal Fear - 20th Anniversary

support: Splinterbomb

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 20,00
  • Vrienden: € 19,00
  • Cultuurkaart: € 18,00
20th Anniversary of Primal Fear
De Duitse helden van Primal Fear bestaan dit jaar 20 jaar en komen naar de Groene Engel! Al jaren staat de band aan tot de top van de Europese metal met hun catchy, stevige en goed geproduceerde heavy metal.

In 1997 bundelden de sympathieke rockers Ralf Scheepers (Gamma Ray) en Mat Sinner hun krachten en richtten Primal Fear op. Het titelloze debuut katapulteerde de power metalband meteen hoog in de charts en opvolger ‘Jaws Of Death’ (Nuclear Blast) zette Primal Fear definitief op de kaart. De band tourde de hele wereld over en ondanks verschillende line-upwissels kon niets de Duitse pletwals van het kernduo Scheepers/Sinner stoppen.

Albums als ‘Nuclear Fire’ zijn regelrechte klassiekers en hoewel diep gebed in de klassieke heavy/power metal, weet Primal Fear keer op keer uit te pakken met verfrissende albums. Na ‘Unbreakable’ (2011) en ‘Delivering The Black’ (2014) volgde vorig jaar ‘Rulebreaker’. Killer riffs, twin gitaarsolos en een strakke ritmesectie zorgen voor zowel vuurwerk als spannende en meeslepende passages. In typische Primal Fear-stampers als Angels Of Mercy en In Metal We Trust is het dan ook onmogelijk om niet te willen meeschreeuwen of te headbangen op de stevige riffs.

De band tourde met Children of Bodom, Immortal, Testament en speelde op Wacken Open Air en Graspop Metal Meeting, maar optredens op Nederlandse bodem blijven zeer zeldzaam. Live is het immer een feest, dus…. let’s break the rule and party in The Netherlands!


Line up:
Ralf Scheepers – Vocals
Alex Beyrodt – Guitars
Magnus Karlsson – Guitars & Keyboards
Tom Naumann – Guitars
Francesco Jovino – Drums
Mat Sinner – Bass & Vocals


Support: Splinterbomb
Vier gasten die metal als de ultieme muziek ervaren, knallen met een set vol energie en zonder bullshit! Met bandleden die hun sporen verdienden in o.a. Legion of the Damned zit het met de muzikaliteit wel goed in elk geval. De eerste geluidsaanval van Splinterbomb heet ‘Capital S’, een EP met vijf tracks en met de nieuwste single ‘Confess’ wordt een krachtig statement gemaakt. Thrash metal met een goede groove vormt de basis en de band noemt bands als Testament, Pantera, Kreator, Machine Head, Sepultura, Hatebreed en Gojira als hun inspiratiebronnen.


Timetable (ovb)
20.30 zaal open
21.00 Splinterbomb
22.05 Primal Fear

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X