T-99 + Hoodoo Monks

zaterdag 29 april 2017

T-99 + Hoodoo Monks

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 10,00
  • Vrienden: € 9,00
  • Cultuurkaart: € 8,00
T-99
Yes! T-99, de onverwoestbare driemanstank van de Nederlandse rootsrock is terug. Met een nieuw album in de pocket en een nieuwe tour! Dit alles onder het gekmakende motto: BEDLAM!

Dit Amsterdamse trio geeft de rootsrock steevast een welgemikte en oh zo lekkere schop onder de kont door haar te injecteren met surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock-‘n-roll, punk en soul. T-99 maakte vier hoogwaardige (en steevast goed ontvangen!) albums en delen ze en passant podia met legendes als Chuck Berry, Dr. John en Little Feat. Dan is het 2009 en tijd voor een pauze en diverse toffe zij-projecten waarin de drie geniale muzikale vagebonden even hun ei in kwijt kunnen (Cuban Heels, Maison Du Malheur).

Zoals altijd kruipt het muzikale bloed waar het niet gaan kan: een door Björn -zZz- Ottenheim stiekem in elkaar gehosselde reünie voor een Sleazefest in IJmuiden werd onverwacht een groot succes. Dit leidde tot de release van de verzamelaar 'Various Sounds Of T-99' (Excelsior, 2015). De begeleidende tour sloeg enorm aan. Plafonds kwamen naar beneden, koeien begonnen te dansen, programmeurs grijnsden van oor tot oor, en fans van het eerste uur vielen elkaar huilend van geluk in de armen: men had T-99 gemist! Niet alleen het publiek, ook de muzikale vagebonden van T-99, die hadden zichzelf gemist. Dus nu is daar BEDLAM!, een bijna ontsporend album vol muzikale en geniale tekstuele gekte, nog maar net op het spoor gehouden door de beste drie rootsrockers van Nederland.


Hoodoo Monks & The Black Mambo Boogie
Boogaloo T (zang en bluesharp ), gitarist BB Burnette en Pit Maypole a.k.a. The Black Mambo Boogie op de drums deden begin 2015 de support bij The Paladins. Die avond gebeurde er iets magisch. Pittig, stomend, fanatiek en vol passie steeg de band boven zichzelf en het publiek uit! Met hun fanatieke real time bluesmusic bezweerde de band inmiddels festivals als Lowlands Pre-party, Culemborg Blues, Wilhelmina Bluesplein en Bibberblues. De energie knalt van het podium!

Tijdschema (ovb)
20.30 zaal open
21.00 Hoodoo Monks
22.10 T-99

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X