Julian Sas

zaterdag 28 januari 2012

Julian Sas

Support: Down and Dirty

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

Julian Sas
Bluesfenomeen Julian Sas komt weer naar de Engel! De laatste keer is alweer even geleden, maar zijn indrukwekkende optreden in 2006 staat nog diep in het geheugen gegrift. Een optreden van deze blueslegende is namelijk altijd een belevenis. De man bespeelt zijn gitaar vol passie en met een spectaculaire techniek. Met een Gretch, een Fender of een Gibson, met vingers of met plectrum, in een aangrijpende ballad of een heftige rocker, Julian en zijn bandleden Tenny Tahamata (bass) en Rob Heijne (drums) kennen maar één inzet en die is altijd aanzienlijk meer dan 100%.

Nu is er zijn nieuwe album Bound To Roll, waar Sas zelf de ondertitel Like a Big Freight Train aan toevoegde en dat is meteen een rake omschrijving van zijn muzikale benadering: Vol overgave, niet omkijken en niet te stoppen!

Julian Sas is inmiddels een gevestigde naam in de internationale blueswereld en wordt beschouwd als één van de beste gitaristen in Europa. Als zestienjarige ontdekte Julian de blues en de muziek van Rory Gallagher, nog steeds één van zijn grote voorbeelden. Sas verzorgde inmiddels ook een aantal concerten met de ex-begeleiders van de overleden Gallagher en was de headliner op het jaarlijkse Rory Gallagher Tribute Festival in Ballyshannon, Co. Donegal, Ierland, Rory’s geboorteplaats.

Support: Down and Dirty
Down and Dirty speelt bluesrock met ballen. De band laat horen dat de blues enorm gevarieerd is, soms gevoelig (down), soms ruig (dirty). Deze variatie komt duidelijk naar voren op het album Someday. De diepe, opzwepende stem van Frank van den Hoogen, de solo's van gitarist Hans van der Wijst en de toevoeging van saxofoon geven de band een eigen geluid. Zet daar nog een groovende ritmesectie bij en Down & Dirty laat je de blues voelen!


Winactie: koop je kaarten online & maak kans op het nieuwe én gesigneerde album van Julian Sas.

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X