Michelle David & The Gospel Sessions

vrijdag 26 januari 2018

Michelle David & The Gospel Sessions

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 15,00
  • Vrienden: € 14,00
  • Cultuurkaart: € 13,00
Michelle David & The Gospel Sessions
Na het succes van The Gospel Sessions Vol. 1 en Volume 2 waarin de essentie van de soul geraakt werd, komen de Amerikaanse zangeres Michelle David en haar soulbrothers Paul Willemsen en Onno Smit (Lefties Soul Connection, Beans & Fatback) nu naar Groene Engel in Oss!

The Gospel Sessions begon als project: terug naar de oorsprong van gospel, de ware pracht van het genre te laten zien en clichématige vooroordelen weg te halen. Daartoe zijn ze inmiddels meer dan geslaagd: de plaat werd lovend ontvangen en de band maakte diepe indruk in tijdens een uitverkochte clubtour en festivals als North Sea Jazz, Into The Great Wide Open, Lowlands en Oerol.

Een titel als ‘The Gospel Sessions Volume 1’ heeft de belofte van een Volume 2 in zich, en die overtrof alle verwachtingen. Het nieuwe album en de bijbehorende tour zijn een paar decennia opgeschoven in de tijd. Waar het debuut oen ode was aan pioniers als Sister Rosette Tharpe, staat The Gospel Sessions nu op de schouders van bijvoorbeeld Sam Cooke & The Soul Stirrers en de Womack Brothers.
Volume 2 is behalve muzikaal rijker, ook nog meer de plaat geworden van Michelle David. Er staan nummers op die bij haar leven horen, zoals de bewerkte traditional ‘Tradewinds’. ‘


“The Gospel Sessions Vol. 2 is opnieuw een prachtig doorleefd klinkend en smaakvol geproduceerd gospelsoulalbum, zoals die ook internationaal te weinig worden gemaakt.” (De Volkskrant)

Eén van de grootste sensaties in de soul & gospel muziek, aldus onze muziekprogrammeur!
En Ps. Volume 3 zit al in de knop, dus we wie weet horen we alvast een voorproefje.


Tijdschema (ovb):
20.30 zaal open
21.00 aanvang

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X