The Charm The Fury

zaterdag 25 november 2017

The Charm The Fury

support: Sisters of Suffocation

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 12,00
  • Vrienden: € 11,00
  • Cultuurkaart: € 10,00
The Charm The Fury
“De wereld gaat naar de klote en dat is fucking goede inspiratie.”

Vier jaar na het internationaal enthousiast ontvangen debuut keerde The Charm The Fury in 2017 terug met een verwoestend nieuwe plaat, getiteld “The Sick, Dumb & Happy”. De walging van de huidige maatschappij en een staalharde wil om mensen niet naar hun smartphone, maar naar de fikkende wereld te laten kijken, maakt het een metal-album dat zelfs voor de release al hoge ogen gooit.

Een vuistslag van ultra-moderne, maar unieke heavy metal. Het is meer dan duidelijk: The Charm The Fury heeft zichzelf heruitgevonden. In 2017 acteert de band op de toppen van hun kunnen, gedreven door een gezamenlijke passie voor muziek waar festivalvelden massaal hun hoofd bij op en neer zullen slaan.
Met een indrukwekkend bereik van melodische, intieme zang tot strottenpijnigende, brute grunts, laat frontvrouw Caroline Westendorp zien dat metalmeisjes veel meer kunnen zijn dan een mooi plaatje voor geile mannen.

'Mensen luisteren niet naar metal om een catchy popliedje te horen. Ze luisteren ernaar omdat ze daar juist genoeg van hebben en iets anders willen,' zegt drummer Mathijs Tieken. 'We hebben onze muziek dus helemaal teruggebracht naar de basis, en aan die basis hebben we non-stop gewerkt. Metalfans, zelfs de allerjongste, worden nog steeds gegrepen door bands als Metallica en Pantera. Dat zegt iets. Al worden ze doodgegooid met popidolen als Katy Perry en Beyoncé, er zijn altijd nog kids die Metallica-shirts dragen en de rest een middelvinger geven. We grijpen altijd terug op die bands. Die shit is tijdloos.'

Met een gewelddadige groove, omringd door waanzinnige melodieën en nog donkerder, intenser materiaal, zet The Charm The Fury zich neer als één van de meest veelbelovende metalbands in Europa. Het Hollandse quintet is klaar, hongerig en gewapend voor een volgende, grote stap. Negeren op eigen risico.


Support: Sisters of Suffocation
Met afstand de hardste en ruigste meidenband van Nederland ….dat is het in 2014 opgerichte Sisters of Suffocation. De band, die vanuit Eindhoven opereert, maakte in korte tijd furore op de podia met hun nietsontziende mix van death, thrash en blackmetal. Het door mannen gedomineerd extreme metalwereldje bekeek de jonge meiden aanvankelijk met enige scepsis, maar door de flexibele strot en agressieve podiumpresentatie van frontvrouw Els Prins, het ingenieuze gitaarspel van Simone van Straten, de groovende baslijnen van Puck Wildschut en razend drumwerk van Amber de Buijzer, werden al snel sceptici en critci de mond gesnoerd.

Tijdschema (ovb):
20.30 zaal open
21.00 support
22.05 The Charm The Fury

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X