Imperial Crowns (US)

vrijdag 24 maart 2017

Imperial Crowns (US)

support: Route 61

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 16,00
  • Vrienden: € 15,00
  • Cultuurkaart: € 14,00
Imperial Crowns
Straight from L.A. zijn ze terug met een nieuwe plaat en een Europese tour: we hebben het over niemand minder dan The Imperial Crowns! Deze fenomenale band werd in 1997 opgericht en bracht meerdere albums uit zoals Imperial Crowns, Hymn Book, Preachin’ The Blues Live! en Star of the West. De begenadigde muzikanten traden veel op en de band kreeg een legendarische live-reputatie! Ze speelden met grote namen zoals: Bruce Springsteen, Bob Dylan, Beck, Johnny Depp, Greg Allman, Taj Mahal, Billy Preston, The Blues Brothers, Otis Clay etc.

Na een periode van stilte verscheen eind 2016 plots de nieuwe plaat ‘The Calling’ en de band is ‘on fire’! Gitarist J.J. Holiday speelt de slide-gitaar alsof de duvel hem op de hielen zit en de illustere frontman Jimmy Wood pakt de zaal in met een swag à la Iggy Pop. Zijn zangstem en mondharmonica-spel even gloedvol en overtuigend als altijd. Long time IC lid en drummer Billy Sullivan houdt deze bluestrain die met razende snelheid door de bochten gaat, met een glimlach op het spoor.
Een echte liveband waarvan de energie je nog een lang in je kleren blijft hangen!

Bezetting:
Jimmie Wood – zang & mondharp
J.J. Holiday - gitaar
Billy Sullivan – drums & percussie
Rachel Wood – backing vocals
Dany Avilla – bas


Support: Route 61
De nieuwe Nederlandse bluesband Route 61 gaat terug naar de roots en speelt authentieke blues, vol afwisseling en met een hedendaagse sound. De muzikanten speelden al samen in onder andere Stupefaction en Montoya plays Cuby en hebben de bluesmuziek in hart en ziel. Met deze nieuwe band namen ze de debuut EP met de toepasselijke titel Old Friends – New Friends uit.


Tijdschema (ovb)
20.30 zaal open
21.00 Route 61
22.05 Imperial CrownsLoading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X