Kenny B

vrijdag 24 november 2017

Kenny B

support: Ruben Annink

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 18,00
  • Vrienden: € 17,00
  • Cultuurkaart: € 16,00
Kenny B
Na vele nummer 1 hits in Suriname veroverde Kenny B Nederland in één klap met zijn megahit ‘Parijs’. Maar liefst 23 weken stond de single in de top 40 waarvan 7 weken op 1. Met meer dan 25 YouTube view en meest gestreamde track op Spotify groeide uit tot de meest succesvolle Nederlandstalige hit van het jaar. Op 24 november gaat de Surinaamse zon schijnen in de Groene Engel!

Kenny B zingt al vanaf zijn achtste, maar pas sinds 2006 heeft de muziek zijn volledige aandacht. Vanaf dat moment ging hij meteen als een speer! In zijn eigen land Suriname kan Kenny B scoorde hij talloze nr. 1 hits en kon hij nauwelijks meerover straat.
Top Notch baas Kees de Koning had de zanger al een poosje op zijn radar staan. Op vakantie in Suriname was er geen ontkomen meer aan. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits. Ik raakte geïntrigeerd en ben naar de bekende platenzaak Disco Amigo gegaan en heb er zijn cd’s gekocht.” Onder de indruk van zijn invalshoeken en de thematiek van de liedjes vroeg De Koning de zanger om een aantal van zijn teksten te vertalen naar het Nederlands. En van het een kwam het ander…

Met een gouden album en de 7x platina single ‘Parijs’ op zak duiken Kenny B en zijn band in 2017 weer de poppodia en de festivalweides in. Een nieuwe single is onderweg en later dit jaar volgt zijn nieuwe album! Kenny B brengt ons heerlijke reggae, pop en dancehall met een zwoele, Caribische vibe.

support: Ruben Annink
Singer-songwriter Ruben Annink haalt zijn inspiratie uit de grote Nederlandse zangers zoals; Andre Hazes, Guus Meeuwis en Blof en combineert dit met een vleugje urban en een eigentijdse sound. In 2015 was hij een van de kandidaten van De Beste Singer-songwriter van Nederland, waarbij hij de finale haalde. Ruben was samen met Ali B te gast in De Wereld Draait Door met het liedje Terwijl jullie nog bij me zijn en maakte de single Nu Of Nooit met Jonna Fraser en Monica Geuze.
Dit jaar waren er ook heel wat releases van zijn hand zoals Twee Shots (met rapper Keizer), Rokjesdag en Tijdmachine (samen met Teske de Schepper). Op dit moment is er zijn nieuwe single Goed en een gloednieuwe EP!

Tijdschema (ovb):
20.30 uur zaal open
21.00 uur Ruben Annink
22.05 uur Kenny B

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X