Level 42

vrijdag 23 juni 2017

Level 42

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 32,50
  • Vrienden: € 31,50
  • Cultuurkaart: € 30,50
Goed nieuws gaat snel! Voordat we het wisten stond onze telefoon al roodgloeiend! We zijn supertrots om deze band van wereldfaam aan te mogen kondigen: op vrijdagavond 23 juni zal Level 42 een concert geven in Groene Engel!

De voorverkoop start op donderdag 18 mei om 10.00 uur. Maximaal 4 kaarten per persoon!


Level 42
Level 42 is een Britse jazz,- soul- en funkgroep rond de superbassist Mark King die wereldberoemd werd met zijn virtuoze ‘slap’ techniek. In de jaren tachtig scoorden ze hit na hit met nummers als ‘Love Games’, ‘Lessons In Love’ en ‘Running In The Family’. Ze verkochten meer dan 31 miljoen platen wereldwijd, scoorde maar liefst zestien top 40-hits in Nederland.

Level 42 is in 1980 opgericht door Mark King, Mike Lindup en Phil en Boon Gould. Wanneer in 1981 ‘Love Games’ uitkomt zet de band zich direct op de internationale kaart, en winnen de harten van vele soul- en funk-liefhebbers. De band is een graag geziene gast op de podia, en de radio krijgt maar geen genoeg van frisse, vrolijke funky popgeluid. Het specifieke ‘left hand slap’ basgeluid van Mark King waar Level 42 bekend mee is geworden staat bijna synoniem aan de jaren 80′, het decennium waar schoudervullingen en getoupeerde kapsels heel gewoon waren. De basstijl is combinatie met de samenzang met falsetto achtergrondzang van King en Lindup kenmerkend voor het jazz, soul en funk-geluid van Level 42.

Wembley, North Sea Jazz Festival, Reading Festival en uitverkochte clubs… de band trakteert ons op de grootste hits, maar er komt ongetwijfeld ook materiaal van het meest recent uitgebrachte ‘Sirens’ langs. De band blijft zich steeds opnieuw uitvinden en is in topvorm!

Bezetting:
Mark King bass/vocals
Mike Lindup keys/vocals
Nathan King guitar/vocals
Sean Freeman sax/vocals
Dan Carpenter trumpet/vocals
Nichol Thomson trombone/vocals
Pete Ray Biggin drums

Tijdschema (ovb):
20.30 zaal open
21.15 aanvang concert

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X