Kim Janssen + Rosemary & Garlic

vrijdag 22 december 2017

Kim Janssen + Rosemary & Garlic

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 12,50
  • Vrienden: € 11,50
  • Cultuurkaart: € 10,50
Rosemary & Garlic
Je hebt Rosemary & Garlic ongetwijfeld eens voorbij horen komen, in het koffiezaakje op de hoek of terwijl je je favoriete Spotify lijst aan had staan. Met meer dan 4 miljoen streams van 'Old Now' en maandelijks meer dan 600.000 unieke luisteraars behoort Rosemary & Garlic tot de grootste indie-acts van Nederland. De Nederlandse band is in alle stilte wereldwijd harten aan het veroveren met hun unieke, schilderachtige liedjes en een mysterieuze identiteit. De betoverende muziek met prachtige vocalen laat je dromen, dansen, verwonderen en genieten en raakt je hart.

Hun EP The Kingfisher werd in 2015 in eigen beheer uitgebracht en het Londense Folkradio, Laura Marling en Simon Raymonde (Cocteau Twins / Bella Union) pikten de band als eerste op. Ondertussen verkocht de band al haar EP’s uit en werd wekenlang de best verkopende folk act op Bandcamp.
Op 12 januari 2018 brengt de band haar full-length debuutalbum uit bij Nettwork Music Group. Met een celliste en drummer in de gelederen is Rosemary & Garlic klaar voor een betoverende show in de Groene Engel.


Kim Janssen
Singer-songwriter Kim Janssen werd geboren in Nederland, groeide op in Azië en tourt over de hele wereld. In 2012 maakte hij zijn solodebuut met Ancient Crime, volgde het op met The Lonely Mountains en hield ons daarna jarenlang in afwachting. Eind vorig jaar was daar het prachtige Bottle Rockets, een betoverend ingetogen pianoliedje en een voorproefje op zijn prachtige plaat Cousins.
Op deze nieuwe plaat heeft de folkmuziek plaats gemaakt voor grootser gearrangeerde pop. De muzikale aanpak doet denken aan die van Sufjan Stevens, terwijl tijdens de wat stevigere rockmomenten The National een duidelijke referentie is.
Op het ene moment neuriënd als Bill Callahan, op het andere hoog fasetto. Strijkers en blazers omringen rustige ballades en uitbarstingen van Kim Janssen's maximalistische pop.


Tijdschema (ovb):
20.30 zaal open
21.00 Rosemary & Garlic
22.10 Kim Janssen

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X