The Paladins

vrijdag 21 april 2017

The Paladins

support: Dry Riverbed Trio

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 18,00
  • Vrienden: € 17,00
  • Cultuurkaart: € 16,00
The Paladins uit San Diego is één van de beste rock ’n roll-bluesbands die je live op het podium kunt tegenkomen. Ze combineren rockabilly en country uit de jaren vijftig met blues en jazz.

Hun rootsrock en rockabilly is al vijfentwintig jaar gerijpt, als een goede whisky op een eikenhouten vat. The Paladins werd begin jaren tachtig opgericht op de middelbare school, door gitarist Dave Gonzales en contrabassist Thomas Yearsley. Vanuit San Diego bracht de band sindsdie tijd acht studioalbums en een paar albums met live-opnames uit. Met daarbij jaarlijks grofweg 200 shows over de hele wereld verkreeg de band de reputatie als een van de hardst werkende bands van Amerika. In 2004 hield The Paladins het even voor gezien maar sinds kort lijkt het erop dat niets ze van het podium kan houden. Geweldig nieuws dat we deze fantastische band in de Groene Engel mogen ontvangen!

The Paladins treden op in de originele bezetting: Dave Gonzalez (gitaar, zang), Thomas Yearsley (bas), Brian Fahey (drums).


support: Dry Riverbed Trio
Onder leiding van Dusty Ciggaar op zang en gitaar speelt dit trio de sterren van de hemel met een heerlijke mix van authentieke rockabilly, country en blues uit de 40’s en 50’s. Bassist Ronald Tilgenkamp zorgt voor een goede en stevige basis op zijn contrabas, terwijl Darryl Ciggaar met drums en vocalen het publiek opzweept. Dit trio, met ruime ervaring in diverse bands, brengt met jong enthousiasme en muzikale kunde een set om van te smullen. Dat bewezen ze bij de laatste editie van Moulin Blues in mei waar ze de grote verrassing waren.

Tijdschema ovb
20.30 zaal open
21.00 Dry Riverbed Trio
22.05 The Paladins

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X