Vlijmscherp!

vrijdag 16 november 2012

Vlijmscherp!

Birth of Joy + Capeman + Navarone

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 8,00
  • Vrienden: € 7,00
  • Cultuurkaart: € 6,00

Onder de noemer 'Vlijmscherp' presenteert de Groene Engel vlijmscherpe nieuwe bands, die je gezien móet hebben. Van indie en rock tot electronisch of meer folky. Een verrassende avond om goede muziek te ontdekken.

Birth of Joy

Birth Of Joy maakt vuige psychedelische sixties rock waar de energie vanaf druipt. De band liet een onuitwisbare indruk achter op Eurosonic/Noorderslag en bracht dit jaar een kneiter van een plaat uit op Suburban Records. Ronkende Hammond-partijen, vuige gitaren, sensationele zang en intens rockende drums: ze bezorgden Life in Babalou louter laaiende recensies. Hun tourschema liegt er ook niet om: met een waslijst aan festivals en support-shows voor o.a. De Staat is de band een geöliede maschine. Een must-see voor liefhebbers van Wolfmother, Deep Purple, MC5, The Doors of DeWollf.

Capeman
Het uit Amsterdam afkomstige Capeman was vorig jaar de meest geboekte band tijdens de Popronde. Ze brengen dansbare alternatieve rock die doet denken aan Kasabian, dEUS, Editors en Millionaire. Swingende drums en zwoegende bassen worden gecombineerd met felle gitaren en perfect gedoseerde electronica. Frontman Darko zingt er mystiek en dromerig overheen, om even later weer verrassend uit de hoek te komen. Het in maart verschenen album Stand Out Cause Trouble is een juweeltje. Door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en met shows op toonaangevende festivals zoals Metropolis en De Affaire gaat deze band harder dan hard!

Navarone
Deze veelbelovende rockband heeft net hun debuutalbum af en Eric Corton is al helemaal om! De band (met o.a. zanger Merijn van Haren en bassist Bram Versteeg) brengt eerlijke 70's rock die doet denken aan Led Zeppelin, The Black Crowes en Aerosmith. Pure rock met power, soul en een onweerstaanbaar lekkere groove.!

Tijdschema (ovb):
20.50-21.35 Navarone
21.55-22.40 Capeman
23.00-23.50 Birth of Joy


De eerstvolgende Vlijmscherp is op vrijdag 21 december met o.a. Bombay Show Pig. Zet 'm in je agenda!

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X