The Hoax + Well Hung Heart

zaterdag 14 december 2013

The Hoax + Well Hung Heart

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 20,00
  • Vrienden: € 19,00
  • Cultuurkaart: € 18,00

The Hoax (UK)
Met een fonkelnieuw studio-album en een flink tourlijst op de planning is The Hoax weer helemaal terug!
De groep van Jesse Davey, Robin Davey, Hugh Coltman, Jon Amor en Mark Barrett wordt gezien als de meest invloedrijke Britse Bluesband van de afgelopen twee decennia. Kenmerkend zijn hun rauwe Amerikaanse bluessound en hun energieke live optredens.

The Hoax werd in 1991 opgericht in het Britse Wiltshire. Geïnspireerd door Amerikaanse bluesartiesten als Albert King, BB King, The Fabulous Thunderbirds en Stevie Ray Vaughan wist de band met hun muziek een ware cultstatus te bereiken. Ze brachten drie studio-albums en een live album uit. Op het toppunt van hun roem, in 1991 zetten de mannen van The Hoax onverwachts een punt achter hun roemrijke carrière en gaan elk hun eigen weg. Maar nu, jaren later.... The Hoax is back!

Well Hung Heart (UK)
Het side-project van The Hoax bassist Robin Davey en zangeres Greta Valenti. De band werd in 2011 opgericht en in maart van dit jaar verscheen hun debuutalbum 'Young Enough To Know it All'.
Robin Davey groeide op met de blues: hij jamde met helden zoals Buddy Guy en nam op met Mick Jagger. Davey verzekerde zichzelf al snel van een plaats op de lijst van de British Blues Hall Of Fame en bouwde zo aan een ijzersterke reputatie als "eclectic and cutting edge musical mind".
Zangeres Greta Valenti groeide op met de diepgewortelde muzikale tradities van New Orleans. Hoewel de twee hun vroege jaren hebben doorgebracht aan weerszijden van de Atlantische Oceaan, hebben ze toch een gemeenschappelijke passie gevonden in de rauwe eerlijkheid van de muziek, die in zijn meest onberwerkte en onbeperkte vorm wordt afgeleverd.


Tijdschema (ovb):
20.30 Zaal Open
21.00 Well Hung Heart
22.10 The Hoax

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X