Joey Gilmore

vrijdag 13 april 2018

Joey Gilmore

support: The First Lady

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 15,00
  • Vrienden: € 14,00
  • Cultuurkaart: € 13,00
Groene Engel is verheugd deze blues R&B legende naar Nederland te halen!

Joey Gilmore
Joey Gilmore (1944) leerde zichzelf op jonge leeftijd gitaar spelen, in de kapperszaak van zijn dorpje. Vele jaren later is Joey Gilmore uitgegroeid tot een legende uit het Amerikaanse Florida. Hij is een van de beste soul-blues en R&B zangers. Hij deelde het podium met grote namen als James Brown, Etta James, Bobby Bland, Little Milton, Johnny Taylor en vele anderen. In 2006 won hij de grote internationale IBC award. In 2008 ontving hij de Blewzzy award voor de beste song: ‘Blues All Over You’. In 2015 ontving Gilmore de Latin World Talent Lifetime Achievement Award. In 2016 bracht hij zijn nieuwste album ‘Respect The Blues’ uit.

De laatste 10 jaar is “Joey the Bluesman” opvallend productief en op zijn albums speelt hij de sterren van de hemel. Met zijn diepe stem en uitstekende gitaarspel laat hij eeen authentieke soulbluesstijl horen!

Voor dit exclusieve optreden wordt Mr. Gilmore begeleid door Fat Harry & The Fuzzy Licks. De bandleden hebben inmiddels enkele bluesawards in de kast staan en ze speelden bijvoorbeeld in befaamde Chicago bluesclubs als Buddy Guy’s Legens en de Kingston Mines.

“Respect The Blues een geweldig album dat vooral door de vocale kwaliteiten van Joey Gilmore geen moment verveelt. De heerlijke solo’s en likjes op de gitaar van Gilmore zijn een lust voor het oor. Het is dan ook hopen dat de man ondanks zijn leeftijd nog enkele jaren doorgaat als muzikant.”- (BluesMagazine)


support: The First Lady
Vier jonge, talentvolle muzikanten. Bruisend van jeugdige energie, maar met een ouderwetse passie voor de blues.
Zangeres en frontvrouw Merel heeft een loepzuivere stem en weet haar publiek te raken. Gitarist Filip werd ontdekt door bluesgitarist Sonny Hunt uit Nashville, en de Nederlandse Veldman Brothers. Op hun EP ‘Nobody There’ laat de groep overtuigende bluesrocksongs horen met een moderne sound.

Tickets:
12,50 euro voorverkoop
15,00 euro avondkassa

Tijdschema (ovb)
20.30 zaal open
21.00 The First Lady
22.05 Joey Gilmore

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X