Sven Hammond Soul + PLeaSe!

vrijdag 11 mei 2012

Sven Hammond Soul + PLeaSe!

aanvang 20:30u

Sven Hammond Soul
Het derde album van Sven Hammond Soul is een dollemansrit. Het ene moment zit je in een nachtclub in New York te kijken naar danseressen met veel veren en glitters, en vervolgens sta je te dansen alsof je op een straatparade in New Orleans bent. Het rockt, het funkt, het grooved en het swingt.

Sven Figee, aanvoerder van de club, heeft een rijk muzikaal verleden. Hij speelde in rockbands, bij soulcombo’s, in funkgroepen en in bigbands. Al die invloeden komen terug op The Apple Field. Van deepsoul en broeierige funk naar het wijdse panorama van de revolverhelden in een stoffig stadje in El Mariachi, tot aan de beukende cover van The Prodigy’s Smack My Bitch Up. Het kan, het past, het mag.


PLeaSe!
2011 was een mooi jaar voor de jonge Amsterdamse band PLeaSe! Een EP-releaseparty in een uitverkochte Paradiso, de tweede EP-release Madman en meer dan 60 optredens waaronder voorprogramma's voor De Dijk, DWDD enzovoorts. Tussendoor haalden twee bandleden hun eindexamen en kwamen er een nieuwe drummer en gitarist bij.

Het zestal maakt dansbare, frisse, up-beat tracks met invloeden uit de hip-hop, funk, soul, jazz en pop. Funkadelic hip-pop, kun je zeggen: aanstekelijk, dansbaar en uitnodigend. Je hoort flarden Jamiroquai, Incognito, Chef’Special, The Roots en meer. Let goed op, want voor je het weet hebben deze hartenveroveraars je volledig ingepakt!

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X