Ruben Hoeke (25 jaar)

vrijdag 1 december 2017

Ruben Hoeke (25 jaar)

support: Uncle Jimmy

Locatie: Zaal

aanvang 20:30u

  • Normaal: € 12,00
  • Vrienden: € 11,00
  • Cultuurkaart: € 10,00
Ruben Hoeke Band
Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Hij speelde met Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters, Thé Lau & Band, Jan Akkerman en hij richtte zijn eigen Ruben Hoeke Band op.
Als gitarist won hij vele prijzen, waaronder ‘beste bluesrock gitarist Benelux’ en een Dutch Blues Award. Zelfs de Amerikaanse zangeres Beth Hart vroeg hem mee op tour, maar Ruben koos voor zijn thuis en eigen muziek.

De Ruben Hoeke Band bracht in 2016 het vierde album Sonic Revolver uit, dat lovende recensies kreeg en als ‘een van de beste albums van 2016’ bestempeld werd. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen.’ Enkele quotes:

‘Ruben Hoeke toont ook nu weer dat hij gewoon de beste blues- en rockgitarist in de Benelux is en misschien ook wel ver daarbuiten.’ - Bluesmagazine
'Briljant. Weergaloos mooi. Kippenvel. Absolute aanrader.' - Rootstime.be
‘Krachtig en vol bezieling. Het publiek wordt volkomen plat gespeeld.’ - Live XS

Met al deze lovende recensies op zak trekt de RHB weer ten strijde met een grote mix van vette rock, soul, pop, zompige boogie en stampende rhythm & blues!’


Support: Uncle Jimmy
Support-band BAIL heeft helaas moeten afzeggen wegens ziekte. Gelukkig hebben we een mooie vervanger kunnen vinden: de jonge energieke band Uncle Jimmy zal nu de avond openen!
Uncle Jimmy is een energieke blues / rock band. Ze stoppen de jaren 70 in een nieuw jasje en gebruiken daarbij een scheurende hammondorgel. De band is beïnvloedt door Led Zeppelin en Deep Purple, maar rock van nu zoals Triggerfinger. Afgelopen zomer hebben zij de EP ‘Moon Child’ uitgebracht en hun dromen worden waarheid, want de eerste buitenlandse tours staan in de planning!


Tijdschema (ovb)
20.30 zaal open
21.00 Uncle Jimmy

Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.

Misschien vind je dit ook leuk

X