Samenwerking Brabantse podia in nieuw talentenprogramma

Door: Femke Teunissen

Samenwerking Brabantse podia in nieuw talentenprogramma

De directeuren van zes Brabantse poppodia, waaronder Oscar Jansen van Groene Engel, hebben vrijdag op Eurosonic/Noorderslag een convenant getekend dat het startschot geeft voor het nieuwe talentenprogramma Proud of the South. Tien lokale talentvolle bands en artiesten zullen onder leiding van de podia (013, Effenaar, Gebouw T, Groene Engel, Mezz en W2), het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC) en tientallen professionals een coachings- en leertraject krijgen, waar gekeken wordt naar presentatie, de zakelijke aspecten, songwriting, marketing en carrièreplanning. Daarnaast staan de zalen garant voor 120 optredens van Proud of the South-talenten. Het doel van Proud of the South is om de geselecteerde bands een goede basis te geven in Brabant, om zo eerder de provinciegrenzen te kunnen overschrijden.

Frens Frijns, directeur van 013: “Er is altijd veel aandacht geweest voor talentontwikkeling op amateurniveau. Er is echter te weinig aandacht voor talent dat door kan ontwikkelen naar toptalent. In dit geval van local heroes die met goede steun kunnen ontwikkelen tot bands die Brabant breed bezoekers trekken en daarnaast ook nationaal op tour kunnen. Die fase is voor Brabantse zalen interessant. We kweken onze eigen markt en maken lokale bands groot.”

Momenteel is door de programmeurs van de verschillende podia een shortlist gemaakt van talentvolle bands en artiesten. De selectie van bands en artiesten die mee gaan doen met het Proud of the South traject wordt eind januari bekendgemaakt. Eén van de acts die al heeft toegezegd mee te doen is de Osse band Dearworld.

<< Terug naar het Blog overzicht
Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X