Ontdek nieuwe muziek met Spotify en Pinguin Radio

Door: Marjolein Kooijman

Ontdek nieuwe muziek met Spotify en Pinguin Radio


Play + Record
Vroeger was ik altijd bezig met het maken van cassettebandjes en verzamel-cd's. Voor vrienden, ouders die op vakantie gingen en voor op feestjes. Tegenwoordig staat m'n cd-kast als een goede oude vriend in m'n kamer en af en toe komt er een heel mooi cd-tje bij. Al een tijdje luister ik 90% van de muziek via m'n computer of telefoon. Het is ongelooflijk hoe veel muziek er is en hoe gemakkelijk je te gekke nieuwe bands en producers kunt ontdekken! En dan heb ik het natuurlijk niet over illegale downloads.

Luisterpaal, Pinguin Radio en Spotify!
De meeste liefhebbers van popmuziek zullen veel naar 3FM luisteren en als je nieuwsgierig bent aangelegd dan ken je de 3VOOR12 Luisterpaal ook vast. Daar kun je de nieuwste albums beluisteren, erg tof dus! Maar ken je ook Pinguin Radio of Spotify al?
Pinguin Radio is een spin-off van wat eerst Kink FM was, de zender met veel nieuwe alternatieve popmuziek. Je kunt het online luisteren en dan afspelen met bijv iTunes.  

En Spotify is ook te gek. (Als je het al kent, scroll dan snel naar beneden.) 
Spotify in een notendop:
- luister naar de muziek die je maar wilt
- helemaal gratis 
- legaal!

Het lijkt een beetje op iTunes alleen staat alle muziek er al in, dat scheelt weer cd's rippen en inladen. Je kunt gemakkelijk playlists maken en muziek delen met je vrienden. Ik heb zelf al allerlei toffe muziek ontdekt waaronder Jamie Woon, Paul Thomas Saunders, Dope D.O.D. en The War On Drugs. Ieder z’n ding natuurlijk :)

Ok, veel luisterplezier!

Ps. hier een paar leuke Spotify Playlists om je ontdekkingstocht alvast te starten:
- Binnenkort in de Groene Engel
- 3VOOR12 Draait
- A Campingflight to Lowlands 2012

 

 

<< Terug naar het Blog overzicht
Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X