Muziek die je raakt

Door: Marjolein Kooijman

Muziek die je raakt

Afgelopen zaterdag gebeurde het weer: een magische avond in de Groene Engel! Een uitverkochte zaal genoot van een geweldige rockavond, die tegelijkertijd een benefietconcert was. Alles klopte: de muziek, de beelden en vooral de sfeer.
De jonge band Gifter trapte de avond af en ze laten je bijna niet geloven dat de band pas een jaartje bestaat. Ze worden elke keer met grote sprongen beter, maar ze zijn eigenlijk al behoorlijk goed. Daar gaan we meer van horen dus!
De band ZEUS, met BN'er Jeroen van Koningsbrugge, kwam voor één keer weer bij elkaar en speelde een te gekke set. Het spelplezier spatte er vanaf en er kwam een hele rits gastmuzikanten voorbij. Zelfs een vriend uit Zwitserland deed mee! Het Osse The Gathering stond in de originele line-up uit 1992 op het podium en imponeerde met hun originele muziek van het legendarische 'Always' album. Na The Gathering was de Amerikaanse band Karma To Burn aan de beurt. Het trio begon meteen en het dak knalde eraf! Wat een energie!
Zo'n avond als deze, zo lusten we ze wel vaker!

Het is mooi om te zien dat vrienschap & muziek ons allemaal verbinden en waar positieve dingen uit komen. Muziek raakt je, want muziek is toch een expressie van gevoel. Niet om geld te verdienen, of om populair te doen, want dan val je meteen door de mand. Als ik erover nadenk ken ik ook eigenlijk bijna al mijn vrienden via de muziek: bands, concerten, festivals enzovoorts.
Dit benefieconcert werd door bevriende muzikanten georganiseerd zodat de Osse drummer / producer Marcel van de Vondervoort zijn studio rolstoelvriendelijk kan maken. Dat gaat zeker lukkken!

foto: Jerome Siegelaer

<< Terug naar het Blog overzicht
Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X