Horeca Groene Engel per direct overgedragen

Door: Femke Teunissen

De horeca-exploitatie in Groene Engel is verkocht. De betrokken partijen hebben ingestemd met de overdracht van de horeca-exploitatie in het pand aan Groene Engel Horeca BV. De overgang gaat per direct in. Het cultuurpodium Groene Engel startte vorig jaar het traject om de aankoop van de horeca te realiseren om zo de centrumfunctie van Groene Engel te versterken. Om dit doel te bereiken is een aparte horeca BV opgericht zodat de geldstromen van het cultuurpodium en het horecabedrijf volledig gescheiden blijven.


Bedrijfsleider

Als bedrijfsleider van de Groene Engel Horeca BV is Martijn van der Pas aangesteld, een goede bekende in de Osse horeca. Hij was jarenlang eigenaar van Café Tijn aan de Eikenboomgaard. Van der Pas: “Wij gaan hard aan de slag om de komende tijd tal van verbeteringen door te voeren. Sommige verbeteringen kunnen snel gerealiseerd worden, andere aanpassingen kosten wat meer tijd.”

Crowdfundactie

In december werd een crowdfundactie gestart met als doel om 75.000 euro op te halen, om de aankoop van de horeca mede mogelijk te maken. Dat doel is met 155.000 euro ruimschoots gehaald. Hiermee werd de aankoop voor ruim zeventig procent gefinancierd. Door deze succesvolle actie hoefde er uiteindelijk minder geleend te worden bij de twee overige leningverstrekkers: Cultuurlening provincie Noord-Brabant en de Rabobank. Oscar Jansen, die als directeur van het cultuurpodium betrokken is bij de opstart van het horecabedrijf, is daar erg tevreden over: ”Niet alleen de financiële support was van essentieel belang; door de crowdfundactie voelen wij ook veel morele steun en dat was hartverwarmend. Daarnaast is het erg fijn dat de Rabobank zakelijk naar de cijfers kijkt en haar vertrouwen uitspreekt in het bedrijfsplan.”

 

<< Terug naar het Blog overzicht
Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X