Groene Engel bestaat 15 jaar!

Door: Femke Teunissen

Groene Engel bestaat 15 jaar!

 Cultuurpodium Groene Engel bestaat woensdag 15 oktober vijftien jaar. Coördinator Oscar Jansen: ‘Het is enorm mooi om te zien hoe Groene Engel in vijftien jaar tijd van een cultureel experiment is gegroeid naar een vaste waarde in Oss, waar nog steeds het experiment niet geschuwd wordt.’ Volgens Oscar Jansen maken de vele vrijwilligers het allemaal mogelijk. ‘Groene Engel zou nooit zo’n mooi en intensief programma kunnen brengen zonder de tomeloze energie en de kritische inbreng van het team van ruim 120 vrijwilligers.                     

‘Met de Groene Engel is Oss meer stad geworden’
In een jubileumbijlage die woensdag verschijnt in weekblad Regio Oss staat ook wethouder Van Loon stil bij het jubileum. Van Loon: ‘Mét de Groene Engel is Oss meer stad geworden; een stad om trots op te zijn!’ Ook de wethouder roemt de inzet van de vele vrijwilligers: Bijgestaan door een kleine deskundige staf geven de vrijwilligers inhoud én vorm aan Groene Engel. En die formule werkt al vijftien jaar als een speer.’ In de bijlage komen ook enkele vrijwilligers, bezoekers en gebruikers van de zaal aan het woord.

Geen groots feest
Groene Engel viert het jubileum niet met een groots feest, maar zet liever de schijnwerpers op wat ze al vijftien jaar doet: een mooi, gedurfd en gevarieerd programma neerzetten voor het publiek. Met de komende weken concerten van o.a. Tim Akkerman, Waylon en Gare du Nord, het theaterstuk de Hormoonfabriek door Uit ’t Bosch, de films A most wanted man en Boyhood én in de herfstvakantie kinderfilms van het Cinekid Filmfestival.

 

<< Terug naar het Blog overzicht
Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X