Films voor kunstliefhebbers!

Door: Femke Teunissen

Films voor kunstliefhebbers!

Na het succes van vorig jaar vertoont Groene Engel vanaf oktober nieuwe films uit de filmserie Exhibition on screen. 'Exhibition on screen' brengt gerenommeerde tentoonstellingen van over de hele wereld in beeld. De films worden twee keer per dag vertoond, om 16:00 en 20:30 uur en een kaartje kost 8,50 euro. Klik op de titels voor meer info, een filmtrailer en tickets!
Woensdag 4 oktober: David Hockney
Hockney wordt beschouwd als de meest populaire artiest van Groot-Brittannië. Deze onthullende film zoemt in op twee tentoonstellingen in de Royal Academy of Arts in Londen.

Woensdag 1 november: British Museum Presents: Hokusai
Over de tentoonstelling van het British Museum, Hokusai: beyond the Great Wave. Hokusai was een kunstenaar die o.a Monet en Van Gogh beïnvloedde.

Woensdag 6 december: Canaletto & The art of Venice
Een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto.

Woensdag 7 februari: Vermeer
In een tentoonstelling getiteld ‘Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure’ heeft The National Gallery gekozen om zich te concentreren op Vermeer's relatie met muziek.

Woensdag 14 maart: Cézanne – Portraits of a life
Eén van de meest besproken tentoonstellingen van het jaar. Toegewijd aan het portretwerk van Paul Cézanne, te zien in Parijs, Londen en Washington.

Woensdag 11 april: The Girl With a Pearl Earring
De prachtig gefilmde documentaire gaat in op de vele onopgeloste raadsels rondom het buitengewone schilderij en zijn mysterieuze schepper Vermeer.

<< Terug naar het Blog overzicht
Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X