Dancescene Oss bruist met nieuwe clubavonden en festivals

Door: Marjolein Kooijman

Dancescene Oss bruist met nieuwe clubavonden en festivals

Tijd voor een blog, want de Osse dancescène is volop in beweging en dat is goed nieuws! 

Nieuwe initiatieven
Waar je als liefhebber van elektronische muziek voorheen vaak naar de grotere steden moest, kun je steeds meer in de eigen stad terecht voor kwalitatieve elektronische muziek. Natuurlijk is Oss geen Amsterdam of Berlijn, maar de stad leeft meer en meer. Dit najaar pakt dance-concept Hemels flink uit vanwege het 10 jarige bestaan en ook L8 en Addicted bestaan 5 jaar. Zij haalden met succes acts als Secret Cinema, Marbert Rocel, Detroit Swindle, Joost van Bellen, maar ook een Ran-D of Adaro naar Oss. 
De komende maanden staan er volop clubavonden en festivals op de uitgaansagenda: 
zaterdag 3 mei presenteert dance-collectief L8 de veelbelovende house-dj De Sluwe Vos en een week later draait The Flexican op de eerste editie van ‘Nachtbeest’. 

Nachtbeest
Nachtbeest is het nieuwste initiatief van een aantal twintigers uit Oss, want een eclectische clubavond was er nog niet. Nu wel. Het concept staat garant voor een mix van urban, house en pop. 
Op vrijdag 9 mei zullen The Flexican & MC Sef de perfecte ingrediënten leveren voor een avondje verantwoord losgaan. Het Osse dj-duo Noulima & MC Stefke openen de avond, Mitchell Yard (producer van Maydien) regelde de talentvolle dj Je m’appelle Pasquinel. Vanaf 02.30 gaat Nachtbeest tot 04.00 uur door in café Tijn. Lees hier meer over deze avond.

Nieuwe initiatieven & locaties
Intussen borrelen er allerlei nieuwe initiatieven zoals Baasss, CAMO, Nachtbeest en o
ok buiten de Groene Engel gebeurt van alles zoals het Wanderlust Festival in de bossen bij Hoessenbosch, Sungrooves, Come Out & Play en ook in de café’s zijn vaker dj’s te zien zoals in de Peppermint, RUIG en café Tijn. Zelfs de organisatie van PopOss en BluesTouch wil wat nieuws en stapt 4 oktober over naar de elektronische muziek, dus dat zegt genoeg.

Vanuit de Groene Engel zijn we blij met zoveel nieuwe initiatieven. Het zorgt voor een bruisende scène in de stad en als cultuurpodium willen we goede ideeën natuurlijk graag een plek geven en ondersteunen. Persoonlijk zou ik het ook erg tof vinden als we op meer plekken feesten kunnen gaan organiseren, er zijn al wat ideeën, maar die moeten nog goed uitgewerkt worden. Een hele klus, dus mensen met ideeën: sluit je vooral aan bij deze Nachtploeg, dan kunnen we het alleen nog maar beter maken! 

Boilerroom
Voorafgaand aan de clubavond met De Sluwe Vos komt zelfs een hele groep liefhebbers en initiatiefnemers tijdens een pre-party al bij elkaar om te praten over de toekomst van dance in Oss. Uiteraard met dj’s. De sets worden à la de Boilerroom opgenomen door "Nachtploeg 9", supergaaf natuurlijk!

Het is dat ik 3 mei zelf jarig ben, maar ik denk dat ik toch gewoon even ga om 'n dansje te doen :)

<< Terug naar het Blog overzicht
Loading flash content...


If you do not have Flash player installed, get the Flash Player to see this content.
X